lördag 28 juli 2018

20 år sedan...

Igår hade vi klassåterträff, 20 år sedan vi gick ur 6b på Åmbergsskolan. Vi har haft en grupp i flera år på Facebook, och var pågång med en träff för 5 år sedan, som rann ut i sanden.


I maj stötte jag på en av klasskamraterna, Frida. Där gick tankarna igång igen om att vi skulle göra slag i saken och faktiskt köra på med ett försök till! Sagt och gjort, vi började planera, förbereda klasskamraterna på att det faktiskt får bli av, nu eller aldrig.





Vi spikade datumet till "Fryksdalsdansfredagen" då många ändå vänder hemåt. Klasskamraterna är utspridda i flera delar av länet och landet. Fagerås, Hammarö, Arvika, Göteborg, Jönköping m.fl.
men de flesta har ändå fortfarande en koppling till Sunne. Vägen till hur vi lyckades kontakta alla är ett blogginlägg för sig, det krävdes lite detektivresearch och kontaktande av både lillebröder och sambos. Alla har ju inte Facebook ;)

Så igår kom dagen, vi hade fått ihop ett gäng som ville ses och Logen på Hembygsgården var bokad.
Tipspromenad och musikquiz var ordnat och nu fattades bara gästerna som skulle komma att göra festen komplett!

En efter en dök de upp, och alla med stora leenden. Kära återseenden, varma kramar och skratt började fylla lokalen. Tid och rum glömdes bort, ibland var vi tillbaka i klassrummen på Åmbergsskolan, vem gjorde vilka bus och vilka var ihop med vem nu igen? Ibland pratade vi om varandras familjer, både nya och gamla.

Även om 20 år (minst) har gått, så tror jag att vi alla kände, att så länge sen var det väl ändå inte som vi åkte på den där skolresan, eller sjöng "Tom Dooley" med magistern. 














Tack alla Ni fina som kom! <3 I dag går jag runt med ett leende på läpparna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar