fredag 8 september 2017

Naturligt friskare fransar

Jag vet inte om ni minns detta men jag skrev ett inlägg i april om att jag skulle testa att stärka mina fransar på ett naturligt sätt - med ricinolja!
 Ricinolja köpt på Apoteket ( bakom disk, jag fick fråga efter!). Detta kletade jag på över och underfransarna efter rengöring på kvällen och har så gjort i några månader nu. Jag gör det då och då nu men de första månaderna gjorde jag det dagligen.


Anledningen till att jag började med detta var att jag upplevde att mina fransar var spröda och hade tunnats ut mängdmässigt. Tog ju ingen förebild,  varför glömmer man alltid det...? Men iaf...
Nu ser mina fransar ut såhär och jag märker framförallt att de blivit fler och ja, nog lite längre också! Helt naturligt också med en ofarlig olja som man ju t.o.m kan dricka och den kostar typ 50 kronor.

Ja det fungerade iaf för mig! Och man kan ju se det som ett balsam för fransarna, det kanske man inte tänker på men fransar är ju också hår, och visst använder du väl balsam till håret?

2 kommentarer:

 1. Så fina fransarna blev ;)...men nu vet jag ju inte hur de såg ut innan förstås, hihi...
  Har inte testat ricinolja, så jag vet inte hur mina skulle bli...de är raka och ljusa...har inte fina fransar ;(...därför använder jag jämt mascara ! Allvarligt talat tror jag inte bloggarna kommer igång i höst, det var likadant i våras och hela året tycker jag. När jag började 2012 var det full rulle på bloggarna och jag hade ungefär 20-30 kommentarer nästan alltid !!...nu har jag bara typ högst 10...och det är mindre läsare också. Nä man tappar lusten att blogga tycker jag iaf. Men än hänger jag med ;)
  Ha en fin helg !
  Kramis bia

  SvaraRadera
 2. Jag måste prova ricinolja! Mina ögonfransar har varit långa, täta och böjda men nu har de blivit både kortare och glesare. Antagligen beror det på mascaran men också åldern. Vi använde ricinolja till Julias hår för det växte inte och så småningom kom det igång, vet ju inte om det berodde på ricinoljan...
  Kram Eva

  SvaraRadera